Ten mi dává ten Jardíček, "i" se dvěma tečkama, kde to mám hledat, žejo :). Prý recept na ni je prokázán už v roce 1024 :).
Brambory v tenké slupce (žádné tuhé podzimní stařenky) vařit 20 minut.
Mezitím cibulový základ, do toho hořčičné semínko a drcený koriandr, lžíci nějaké pikantnější ostřejší hořčice, třeba Dijonské, nechat rozvonět, dát bokem.
A další mezitím aïoli: 2 žloutky, 2 stroužky podrceného česneku, 2 lžíce citronové šťávy, sůl dle chuti. A postupně přiléváš oliváč až do zhoustnutí (klasický postup jako u domácí majonézy).
Uvařené brambory - bouchneš do nich (rozmáčkneš), osolíš a z obou stran osmahneš na oleji do kůrčičky. Pak je přidáš k tomu cibulovému základu, do toho hrst zeleného a ředkvičku na plátky, promícháš a nandáš na talíř, na kterém už je nandáno / rozprostřeno aïoli. A já si k tomu ještě něco z truhlíku :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat