neděle 17. července 2022

Bouchané brambory s aïoli a ředkvičkou

Ten mi dává ten Jardíček, "i" se dvěma tečkama, kde to mám hledat, žejo :). Prý recept na ni je prokázán už v roce 1024 :).

Brambory v tenké slupce (žádné tuhé podzimní stařenky) vařit 20 minut. Mezitím cibulový základ, do toho hořčičné semínko a drcený koriandr, lžíci nějaké pikantnější ostřejší hořčice, třeba Dijonské, nechat rozvonět, dát bokem.
A další mezitím aïoli: 2 žloutky, 2 stroužky podrceného česneku, 2 lžíce citronové šťávy, sůl dle chuti. A postupně přiléváš oliváč až do zhoustnutí (klasický postup jako u domácí majonézy).
Uvařené brambory - bouchneš do nich (rozmáčkneš), osolíš a z obou stran osmahneš na oleji do kůrčičky. Pak je přidáš k tomu cibulovému základu, do toho hrst zeleného a ředkvičku na plátky, promícháš a nandáš na talíř, na kterém už je nandáno / rozprostřeno aïoli. A já si k tomu ještě něco z truhlíku :).

Žádné komentáře:

Okomentovat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ