Ten mi dává ten Jardíček, "i" se dvěma tečkama, kde to mám hledat, žejo :). Prý recept na ni je prokázán už v roce 1024 :).
Brambory v tenké slupce (žádné tuhé podzimní stařenky) vařit 20 minut.
Mezitím cibulový základ, do toho hořčičné semínko a drcený koriandr, lžíci nějaké pikantnější ostřejší hořčice, třeba Dijonské, nechat rozvonět, dát bokem.
A další mezitím aïoli: 2 žloutky, 2 stroužky podrceného česneku, 2 lžíce citronové šťávy, sůl dle chuti. A postupně přiléváš oliváč až do zhoustnutí (klasický postup jako u domácí majonézy).
Uvařené brambory - bouchneš do nich (rozmáčkneš), osolíš a z obou stran osmahneš na oleji do kůrčičky. Pak je přidáš k tomu cibulovému základu, do toho hrst zeleného a ředkvičku na plátky, promícháš a nandáš na talíř, na kterém už je nandáno / rozprostřeno aïoli. A já si k tomu ještě něco z truhlíku :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat