úterý 18. října 2022
Rodinný poklad - HLADKÁ ANČKA
Tuhle polévku jsme doma měli hodně často. Stačily dva talíře a bylo syto :). Jako děti jsme jí říkaly "potivá", asi hodně zahřívala? Mám ji celoživotně moc ráda - ať jsou houby nebo bez nich :). Tentokrát vařila babička, přivezla jsem si domů. A protože rostou... tak tentokrát s houbami.Dát vařit oloupané brambory se solí a kmínem. Do měkkých zavařit 1/2 litr sladké smetany s vmíchanými asi 3 lžícemi mouky. Přidat houby podušené na másle, čím víc, tím líp, ale může to být úplně bez nich, a buď rozšlehaný žloutek - nebo prostě žloutek na talíř. Jo a sůl a ocet.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat