úterý 18. října 2022

Rodinný poklad - HLADKÁ ANČKA

Tuhle polévku jsme doma měli hodně často. Stačily dva talíře a bylo syto :). Jako děti jsme jí říkaly "potivá", asi hodně zahřívala? Mám ji celoživotně moc ráda - ať jsou houby nebo bez nich :). Tentokrát vařila babička, přivezla jsem si domů. A protože rostou... tak tentokrát s houbami.
Dát vařit oloupané brambory se solí a kmínem. Do měkkých zavařit 1/2 litr sladké smetany s vmíchanými asi 3 lžícemi mouky. Přidat houby podušené na másle, čím víc, tím líp, ale může to být úplně bez nich, a buď rozšlehaný žloutek - nebo prostě žloutek na talíř. Jo a sůl a ocet.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...