úterý 18. října 2022
Rodinný poklad - HLADKÁ ANČKA
Tuhle polévku jsme doma měli hodně často. Stačily dva talíře a bylo syto :). Jako děti jsme jí říkaly "potivá", asi hodně zahřívala? Mám ji celoživotně moc ráda - ať jsou houby nebo bez nich :). Tentokrát vařila babička, přivezla jsem si domů. A protože rostou... tak tentokrát s houbami.Dát vařit oloupané brambory se solí a kmínem. Do měkkých zavařit 1/2 litr sladké smetany s vmíchanými asi 3 lžícemi mouky. Přidat houby podušené na másle, čím víc, tím líp, ale může to být úplně bez nich, a buď rozšlehaný žloutek - nebo prostě žloutek na talíř. Jo a sůl a ocet.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat