sobota 1. října 2022
Polévka z pečené dýně, celeru, mrkve a cibule
V době sklizně je to takřka povinnost, hokkaidinky máme z Bedýnek i z rodiny, dík. Tentokrát ji Jardíček opět udělal z pečené dýně. Ovšem pokaždé trochu jinak. Pečeš mrkev, celer, dýni a cibuli asi 20 - 30 minut. Pak dáš do hrnce, koření dle chuti (u nás kmín, skořice, zázvor, kari). Zaliješ vývarem, 20 minutek povaříš, rozmačkáš - rozmixuješ, jak libo, osolíš. A je to.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Zlatice - Forsythia - nepravý zlatý déšť
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat