sobota 1. října 2022

Polévka z pečené dýně, celeru, mrkve a cibule

V době sklizně je to takřka povinnost, hokkaidinky máme z Bedýnek i z rodiny, dík. Tentokrát ji Jardíček opět udělal z pečené dýně. Ovšem pokaždé trochu jinak.
Pečeš mrkev, celer, dýni a cibuli asi 20 - 30 minut. Pak dáš do hrnce, koření dle chuti (u nás kmín, skořice, zázvor, kari). Zaliješ vývarem, 20 minutek povaříš, rozmačkáš - rozmixuješ, jak libo, osolíš. A je to.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...