sobota 1. října 2022
Polévka z pečené dýně, celeru, mrkve a cibule
V době sklizně je to takřka povinnost, hokkaidinky máme z Bedýnek i z rodiny, dík. Tentokrát ji Jardíček opět udělal z pečené dýně. Ovšem pokaždé trochu jinak. Pečeš mrkev, celer, dýni a cibuli asi 20 - 30 minut. Pak dáš do hrnce, koření dle chuti (u nás kmín, skořice, zázvor, kari). Zaliješ vývarem, 20 minutek povaříš, rozmačkáš - rozmixuješ, jak libo, osolíš. A je to.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat