sobota 1. října 2022

Polévka z pečené dýně, celeru, mrkve a cibule

V době sklizně je to takřka povinnost, hokkaidinky máme z Bedýnek i z rodiny, dík. Tentokrát ji Jardíček opět udělal z pečené dýně. Ovšem pokaždé trochu jinak.
Pečeš mrkev, celer, dýni a cibuli asi 20 - 30 minut. Pak dáš do hrnce, koření dle chuti (u nás kmín, skořice, zázvor, kari). Zaliješ vývarem, 20 minutek povaříš, rozmačkáš - rozmixuješ, jak libo, osolíš. A je to.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zlatice - Forsythia - nepravý zlatý déšť

Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...