sobota 22. října 2022
Kulajda
V lednici zbytky hub, ve špajzu bedýnkový kopr a brambory, tak se Jardíček jal kuchtit klasicky. Moc dobrá byla :).Máslo a mouka - jíška, zalít studenou vodou a začít provářet. Mezitím pár brambor na kostičky, hodit to tam a lžičku soli k tomu. Mezitím orestovat zprudka houby na másle, dát do polévky. Vařit cca 15 minut, přidat smetanu, provařit, ochutit trochou cukru, trochou octa, dosolit, no a hrst kopru už jen překulit. Máme ho z léta zakonzervovaný...
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat