sobota 22. října 2022
Kulajda
V lednici zbytky hub, ve špajzu bedýnkový kopr a brambory, tak se Jardíček jal kuchtit klasicky. Moc dobrá byla :).Máslo a mouka - jíška, zalít studenou vodou a začít provářet. Mezitím pár brambor na kostičky, hodit to tam a lžičku soli k tomu. Mezitím orestovat zprudka houby na másle, dát do polévky. Vařit cca 15 minut, přidat smetanu, provařit, ochutit trochou cukru, trochou octa, dosolit, no a hrst kopru už jen překulit. Máme ho z léta zakonzervovaný...
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat