neděle 23. října 2022

Bramborová lepenice se zelím

Asi dřív jídlo chudých, já pamatuju jako zbytkové jídlo - když zbylo zelí po knedlovepřozélo třeba, ale dělávali jsme ji z širokých nudlí, jo a v závodce bývala taky s nudlema, mám pocit že vždycky jako maminčino kuře. Na gůglu jsem našla i tu nudlovou, i rýžovou verzi...
Asi proto, že doma máme z Bedýnek zelí a brambory a cibuli, napadlo Jardíčka toto.
Uvaříš brambory do měkka, vedle podusíš zelí na cibulce - dá se i z kysaného, u nás ze živého, které se na konci okyselí (15 - 20 minut, aby změklo). Do brambor přiměřeně horkého mléka, osolíš, našťoucháš, zamícháš zelí a posypeš pořádně vysmaženou cibulkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...