Asi dřív jídlo chudých, já pamatuju jako zbytkové jídlo - když zbylo zelí po knedlovepřozélo třeba, ale dělávali jsme ji z širokých nudlí, jo a v závodce bývala taky s nudlema, mám pocit že vždycky jako maminčino kuře. Na gůglu jsem našla i tu nudlovou, i rýžovou verzi...
Asi proto, že doma máme z Bedýnek zelí a brambory a cibuli, napadlo Jardíčka toto.
Uvaříš brambory do měkka, vedle podusíš zelí na cibulce - dá se i z kysaného, u nás ze živého, které se na konci okyselí (15 - 20 minut, aby změklo). Do brambor přiměřeně horkého mléka, osolíš, našťoucháš, zamícháš zelí a posypeš pořádně vysmaženou cibulkou.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat