Po delší době mne napadla pohanka. Jsem v rodině jediná, kdo ji jí, takže jsem si ji na doma i do práce do krabičky i potom i do zásoby jinak.
Pohanka se dělá na několik způsobů, má výhodu, že stačí namočit a nechat pod peřinou dojít. Já ji dusím (1:2 vody) chvíli a pak ji nechávám dojít.
No a chuť na "maso", takže tempeh na nudličky na cibuli s kmínem a přidat sojovku a postupně ředit a redukovat. A na sladkokyselo jako moravský zelí jsem nakrájela zelí, mrkev, kus kedlubny, kousek červené papriky (díky, Bedýnky) - a bylo :).Další den jsem si ji udělala do práce ještě jinak, trochu jsem podusila pickles a dochutila na sladkokyselo jako to moravský zelí - a jen promíchala se zbylou pohankou - a navrch "škvarečky" z opraženého tempehu, opraženou slunečnici a sezam. Foto nemám, ale mňamka převeliká :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat