Po delší době mne napadla pohanka. Jsem v rodině jediná, kdo ji jí, takže jsem si ji na doma i do práce do krabičky i potom i do zásoby jinak.
Pohanka se dělá na několik způsobů, má výhodu, že stačí namočit a nechat pod peřinou dojít. Já ji dusím (1:2 vody) chvíli a pak ji nechávám dojít.
No a chuť na "maso", takže tempeh na nudličky na cibuli s kmínem a přidat sojovku a postupně ředit a redukovat. A na sladkokyselo jako moravský zelí jsem nakrájela zelí, mrkev, kus kedlubny, kousek červené papriky (díky, Bedýnky) - a bylo :).Další den jsem si ji udělala do práce ještě jinak, trochu jsem podusila pickles a dochutila na sladkokyselo jako to moravský zelí - a jen promíchala se zbylou pohankou - a navrch "škvarečky" z opraženého tempehu, opraženou slunečnici a sezam. Foto nemám, ale mňamka převeliká :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat