Dobře to Jardíček vymyslel.
Bešamel: 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, světlá jíška, půl litr mléka, osolit. 10 minutek provařit. Přidat hrst sýra - už jen nechat rozpustit, nevařit.
Cuketová plňka: cibule do zlatova, nastrouhaná cuketa, podusit, až změní barvu a trochu se zredukuje, na konci osolit, přidat kopr, máte-li (už nevařit).
No a už jen vrstvit do pekáčku. Tentokrát to vyšlo takto: B-L-C-L-B-L-C-L-B. Navrch sýr a 30 - 35 minut při 180 st. podle trouby.
Byly vynikající - a zrovna tak večer za studena to byla mňamka.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat