Dobře to Jardíček vymyslel.
Bešamel: 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, světlá jíška, půl litr mléka, osolit. 10 minutek provařit. Přidat hrst sýra - už jen nechat rozpustit, nevařit.
Cuketová plňka: cibule do zlatova, nastrouhaná cuketa, podusit, až změní barvu a trochu se zredukuje, na konci osolit, přidat kopr, máte-li (už nevařit).
No a už jen vrstvit do pekáčku. Tentokrát to vyšlo takto: B-L-C-L-B-L-C-L-B. Navrch sýr a 30 - 35 minut při 180 st. podle trouby.
Byly vynikající - a zrovna tak večer za studena to byla mňamka.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...



Žádné komentáře:
Okomentovat