Od kamarádky Janinky jsem si koupili křepelčí vajíčka. Pro mne úplně první setkání. Jsou opravdu malinká. Dokud to bylo v této fázi, byla jsem naprosto v pohodě.
Ale - problém u mne nastal, když jsem ta vajíčka po uvaření (5 minutek) začala loupat. Jejich mrňavost na mne křičela: koukni na nás, na vlašťovičky! Koukni na nás, na andulky!
Velikostně to je jako holubí, hrdliččí... tak nějak.
A já zjistila, že toto nemůžu. Takže to asi bylo poprvé a naposled.
No ale když už, tak jídlo. Doma byl kus dýně Hokkaido, takže jsem kousek nakrájela a dala do trouby na kousky na pečicí papír, polila nálevem codůmdal... oliváč, hořčice celozrnná, med, chilli, sůl... a dala jsem do trouby. Po půlhodince jsem dala vařit brambory, vajíčka už se vařila... No a až se dopeklo, tak dobrou chuť :-).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat