Úžasný to bylo, Jardíček potěšil :).
Zelí dělá stejně jako já, moravský, do sladka :). Lehký cibulový základ, na to propláchnutý koupený zelí, kmín, mouka, osladit, osolit, podlít a pomalu dusit, tak 20 - 30 minut.
A ten tempeh, ten udělal v troubě jako výpečky - s kmínem, solí, s cibulí, česnekem, trochu oleje, voda, v troubě 200 °c za občasného míchání, aby to chytlo barvu, občas podlít, na konci vyndat tempeh, "výpek" zaprášit trochou mouky, podlít, pomalu provařit.
No a brknedle z prášku jsou zcela ok :).
A protože hutný jídlo, polívečka byla jen lehounká, zeleninová s nudličkami, zeleninka codůmdal, podstatná je ta kurkuma v ní :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...



Žádné komentáře:
Okomentovat