pondělí 9. května 2022

Vegetariánské knedlo vepř...tempeho zélo

Úžasný to bylo, Jardíček potěšil :).
Zelí dělá stejně jako já, moravský, do sladka :). Lehký cibulový základ, na to propláchnutý koupený zelí, kmín, mouka, osladit, osolit, podlít a pomalu dusit, tak 20 - 30 minut.
A ten tempeh, ten udělal v troubě jako výpečky - s kmínem, solí, s cibulí, česnekem, trochu oleje, voda, v troubě 200 °c za občasného míchání, aby to chytlo barvu, občas podlít, na konci vyndat tempeh, "výpek" zaprášit trochou mouky, podlít, pomalu provařit.
No a brknedle z prášku jsou zcela ok :).


A protože hutný jídlo, polívečka byla jen lehounká, zeleninová s nudličkami, zeleninka codůmdal, podstatná je ta kurkuma v ní :).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...