Je sezóna medvědího česneku a je takřka "povinnost" ho konzumovat "ve velkém". Jeho benefity jsou např. tady.
Takže například rychlá polévka. Trocha zeleniny co dům dal - mrkev, kapustičky, brambora - na kousky dát vařit. Plus kmín, kukrkuma, sůl. Až hotovo (cca 15 minutek), přidala jsem pokrájenou velikou hrst medvědího česneku, ale už jsem nevařila. Odebrala jsem pár kousků zeleniny, protože to tak máme rádi, aby v polévce něco hmotného bylo - a v kastrolu jsem to rozmixovala. A ty kousky tam pak vrátila.
Se zakysankou a opraženou slunečnicí a sezamem mňam :).
Druhý den, že protože dvojporcovka a Jardíček ve všední dny doma vůbec nejí, jsem si do toho zavařila "ztracené vejce". Inu ty bílkoviny v bezmasé stravě musím nějak nahonit :). A dobrý.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...


Žádné komentáře:
Okomentovat