Je sezóna medvědího česneku a je takřka "povinnost" ho konzumovat "ve velkém". Jeho benefity jsou např. tady.
Takže například rychlá polévka. Trocha zeleniny co dům dal - mrkev, kapustičky, brambora - na kousky dát vařit. Plus kmín, kukrkuma, sůl. Až hotovo (cca 15 minutek), přidala jsem pokrájenou velikou hrst medvědího česneku, ale už jsem nevařila. Odebrala jsem pár kousků zeleniny, protože to tak máme rádi, aby v polévce něco hmotného bylo - a v kastrolu jsem to rozmixovala. A ty kousky tam pak vrátila.
Se zakysankou a opraženou slunečnicí a sezamem mňam :).
Druhý den, že protože dvojporcovka a Jardíček ve všední dny doma vůbec nejí, jsem si do toho zavařila "ztracené vejce". Inu ty bílkoviny v bezmasé stravě musím nějak nahonit :). A dobrý.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat