Je sezóna medvědího česneku a je takřka "povinnost" ho konzumovat "ve velkém". Jeho benefity jsou např. tady.
Takže například rychlá polévka. Trocha zeleniny co dům dal - mrkev, kapustičky, brambora - na kousky dát vařit. Plus kmín, kukrkuma, sůl. Až hotovo (cca 15 minutek), přidala jsem pokrájenou velikou hrst medvědího česneku, ale už jsem nevařila. Odebrala jsem pár kousků zeleniny, protože to tak máme rádi, aby v polévce něco hmotného bylo - a v kastrolu jsem to rozmixovala. A ty kousky tam pak vrátila.
Se zakysankou a opraženou slunečnicí a sezamem mňam :).
Druhý den, že protože dvojporcovka a Jardíček ve všední dny doma vůbec nejí, jsem si do toho zavařila "ztracené vejce". Inu ty bílkoviny v bezmasé stravě musím nějak nahonit :). A dobrý.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat