Skvěle to Jardíček vymyslel, fazolky máme na mražáku. Takže trochu jinak než s bramborami nebo knedlíkem :).
Kousek cibule na drobno zpěnit, 2 - 3 stroužky česneku na malé plátky nechat rozvonět, přidat fazolky, osolit, podlít, podusit asi 10 minutek. Do vydušeného přidat smetanu a provařit a zredukovat do zhoustnutí.
Polenta - recept na smaženou tady již byl: Polenta s mrkvíPolentu uvařit, předvařenou ne dle návodu 3 minuty, to je pak taková divná, tuhá, ale 15 - 20 minut a dát víc vody, než je v návodu. Do ní hrst parmezánu, lžíci másla, sůl, rozšleháš, rozvrstvíš na papír, vystydneš, nařežeš a na másle osmažíš. Dobrou chuť :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...
Žádné komentáře:
Okomentovat