středa 29. dubna 2020

Smažená polenta s dušenou mrkví na medvědím česneku

Tohle by vám myslím taky chutnalo :). Polentu uvařit podle suroviny - instantní 10 - 15 minut, neinstantní hodinu, 1 : 4 s vodou. Pozná se to podle struktury, až se začne oddělovat od stěny. Do toho namíchat trochu másla, hrst sýra, vymíchat do hladka, rozprostřít asi 1 cm, nechat vystydnout, nasekat na dílky dle libosti,

na másle osmahnout do zlatova.

Mrkev podusit na másle (osmahnout, podlít, vydusit), přidat česnekové pesto, tedy pesto z medvědího česneku, prohřát, dosolit dle chuti, navrch přidát oliváč :).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...