Jako tohle fakt můžu :).
Zelenina, co je zrovna doma + žampiony na másle do zabarvení, kmín, majoránka, paprika, zalít vývarem či vodou, jedna brambora na kostičky, 3 kousíčky sušených hřibů od sestřenky Jelenky (to byl nádhernej dárek) kvůlivá vůni, 10 minutek povařit,
no a pak do toho kapání. Kapání: 1 vejce, 4 lžíce polohrubé, 3 lžíce vody, bylinky dle chuti - my máme čerstvé pesto z medvídka, je naprosto boží, osolit, promíchat, přes hrubé struhadlo do vařící polévky, 10 minutek ještě povařit a případně dle potřeby dosolit. Je skvělá :). A protože už jsem párkrát zmínila, že mi ve venkovním truhlíku na okně poprvé přezimovala majoránka, tak ji dávám do všeho. Plus šnitlík a česnekový šnitlík a tak vůbec :), prostě já potřebuju do každého jídla cokoliv zeleného :-D.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat