sobota 11. prosince 2021

Dýňovomrkvové karbanátky s gratinovanými bramborami s celerem

Jako vopravdu moooc dobře to Jardíček vymyslel a vytvořil :).

Brambory na plátky, celer na plátky (v poměru asi tak 1/4, aby to celerová chuť a vůně nepřeválcovala), cibule na plátky, pár stroužků česneku na plátky. Osolit, smetana, promíchat, pod alobalem půl hoďky při 200°, pak bez alobalu dle trouby15 - 20 minutek do zhnědnutí.

Dýni nastrouhat na jemno, (1:4) mrkev na jemno, cibule a česnek na drobno, majoránka, sůl, 2 vejce, strouhanka na lehké zahuštění, aby to šlo formovat. Uhňácat placičky, obalit strouhankou a pomalinku pár minutek smahnout do zezlátnutí. Po smažení trochu tuk nechat odsát na ubrousku.

Opravdu vynikající. A už jsem měla i za studena :) a možná ještě lepší :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...