Jako vopravdu moooc dobře to Jardíček vymyslel a vytvořil :).
Brambory na plátky, celer na plátky (v poměru asi tak 1/4, aby to celerová chuť a vůně nepřeválcovala), cibule na plátky, pár stroužků česneku na plátky. Osolit, smetana, promíchat, pod alobalem půl hoďky při 200°, pak bez alobalu dle trouby15 - 20 minutek do zhnědnutí.
Dýni nastrouhat na jemno, (1:4) mrkev na jemno, cibule a česnek na drobno, majoránka, sůl, 2 vejce, strouhanka na lehké zahuštění, aby to šlo formovat. Uhňácat placičky, obalit strouhankou a pomalinku pár minutek smahnout do zezlátnutí. Po smažení trochu tuk nechat odsát na ubrousku.
Opravdu vynikající. A už jsem měla i za studena :) a možná ještě lepší :-).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat