Jako vopravdu moooc dobře to Jardíček vymyslel a vytvořil :).
Brambory na plátky, celer na plátky (v poměru asi tak 1/4, aby to celerová chuť a vůně nepřeválcovala), cibule na plátky, pár stroužků česneku na plátky. Osolit, smetana, promíchat, pod alobalem půl hoďky při 200°, pak bez alobalu dle trouby15 - 20 minutek do zhnědnutí.
Dýni nastrouhat na jemno, (1:4) mrkev na jemno, cibule a česnek na drobno, majoránka, sůl, 2 vejce, strouhanka na lehké zahuštění, aby to šlo formovat. Uhňácat placičky, obalit strouhankou a pomalinku pár minutek smahnout do zezlátnutí. Po smažení trochu tuk nechat odsát na ubrousku.
Opravdu vynikající. A už jsem měla i za studena :) a možná ještě lepší :-).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...
Žádné komentáře:
Okomentovat