No to je šíleně složitej název :). Jardíček se vyžíval :).
Neloupané brambory na plátky 2 - 3 cm opečeš na másle z jedné strany do hněda, pak je dáš na pekáček nebo nějak do trouby, podliješ vývarem, osolíš, 160 °C 30 minut.
Osmahneš tempeh z obou stran na másle, aby chytil barvu. Dáš bokem a na tu samou pánev hodíš nastrouhanou pomerančovou kůru, lžíci hnědého cukru, zkaramelizuješ, podliješ vývarem, osolíš, necháš provařit. Do toho dáš prohřát ten tempeh, aby chytil šmak.
Vedle si uděláš mrkev a celer na pidikostičky na másle, osolíš, podliješ a dusíš 15 - 20 minutek do změknutí.Na talíři brambory poleješ tím jejich vývarem, naservíruješ tempeh s omáčkou a přidáš osmahnuté plátky pomeranče (ty při smažení zkaramelizují samy od sebe :) ).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat