No to je šíleně složitej název :). Jardíček se vyžíval :).
Neloupané brambory na plátky 2 - 3 cm opečeš na másle z jedné strany do hněda, pak je dáš na pekáček nebo nějak do trouby, podliješ vývarem, osolíš, 160 °C 30 minut.
Osmahneš tempeh z obou stran na másle, aby chytil barvu. Dáš bokem a na tu samou pánev hodíš nastrouhanou pomerančovou kůru, lžíci hnědého cukru, zkaramelizuješ, podliješ vývarem, osolíš, necháš provařit. Do toho dáš prohřát ten tempeh, aby chytil šmak.
Vedle si uděláš mrkev a celer na pidikostičky na másle, osolíš, podliješ a dusíš 15 - 20 minutek do změknutí.Na talíři brambory poleješ tím jejich vývarem, naservíruješ tempeh s omáčkou a přidáš osmahnuté plátky pomeranče (ty při smažení zkaramelizují samy od sebe :) ).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat