sobota 13. listopadu 2021

Tempeh na pomeranči s karamelizovaným pomerančem a bramborovým fondánem

No to je šíleně složitej název :). Jardíček se vyžíval :).

Neloupané brambory na plátky 2 - 3 cm opečeš na másle z jedné strany do hněda, pak je dáš na pekáček nebo nějak do trouby, podliješ vývarem, osolíš, 160 °C 30 minut.


Osmahneš tempeh z obou stran na másle, aby chytil barvu. Dáš bokem a na tu samou pánev hodíš nastrouhanou pomerančovou kůru, lžíci hnědého cukru, zkaramelizuješ, podliješ vývarem, osolíš, necháš provařit.
Do toho dáš prohřát ten tempeh, aby chytil šmak.
Vedle si uděláš mrkev a celer na pidikostičky na másle, osolíš, podliješ a dusíš 15 - 20 minutek do změknutí.Na talíři brambory poleješ tím jejich vývarem, naservíruješ tempeh s omáčkou a přidáš osmahnuté plátky pomeranče (ty při smažení zkaramelizují samy od sebe :) ).

Žádné komentáře:

Okomentovat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ