Zase mne donutil Jardíček gůglit. Dobře. Tian pochází z Francie, je to podle názvu zapékací hliněné mísy. Do ní se na takovej cibulovočesnekovej oliváčovej základ skládá zelenina do spirály a s parmezánem to pak pěkně křupe. Ale na to asi musí být velká kupa lidí, ta zelenina se skládá nastojato. My jsme dnes jedli jen dva, tak toho holt bylo míň a proto naležato :).
Velká cibule na plátky na lžíci oliváče do zabarvení, 2 - 3 stroužky česneku na drobno minutku smahnout, tím vyložit zapékací misku. Na to do spirály zeleninu na plátky - u nás brambory, cuketa, paprika. Dává se tam i dýně, rajčata... osolit, pokapat další lžící oliváče, tymián, zaalobalovat... půl hodinky zapéct, odkrýt, posypat strouhaným parmezánem a dalších 20 - 30 minut zapéct... do zhnědnutí. Jen pro ukázku jak má vypadat ta spirála - ale to jako fakt pro víc lidí než pro nás dva :). Tady: SPIRÁLA.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat