Zase mne donutil Jardíček gůglit. Dobře. Tian pochází z Francie, je to podle názvu zapékací hliněné mísy. Do ní se na takovej cibulovočesnekovej oliváčovej základ skládá zelenina do spirály a s parmezánem to pak pěkně křupe. Ale na to asi musí být velká kupa lidí, ta zelenina se skládá nastojato. My jsme dnes jedli jen dva, tak toho holt bylo míň a proto naležato :).
Velká cibule na plátky na lžíci oliváče do zabarvení, 2 - 3 stroužky česneku na drobno minutku smahnout, tím vyložit zapékací misku. Na to do spirály zeleninu na plátky - u nás brambory, cuketa, paprika. Dává se tam i dýně, rajčata... osolit, pokapat další lžící oliváče, tymián, zaalobalovat... půl hodinky zapéct, odkrýt, posypat strouhaným parmezánem a dalších 20 - 30 minut zapéct... do zhnědnutí. Jen pro ukázku jak má vypadat ta spirála - ale to jako fakt pro víc lidí než pro nás dva :). Tady: SPIRÁLA.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat