pátek 22. října 2021
Seitan s kedlubnocuketovým "zelím" :-)
Čistě veganská verze. Dohonila mne mlsná a seitan byl dohnán datem spotřeby :). Tak jsem ho nakrájela... pokmínovala, posolila... a hodila na pánvičku na zhnědlou cibulku na oleji. Předtím jsem odebrala cibulku ještě sklovatou a do kastrolku jsem na ni nastrouhala kousek cukety a kousek kedluby, přidala jsem sůl, cukr, ocet... mám ráda moravské zelí do sladka :). No a seitan jsem po opražení trochu podlila, trošku i sojovky pro barvu a chuť přidala, zahustila hraškou a Tebi - lahůdkovým droždím, aby byla šťávička :). Dobrou chuť :)
A samosébně brambory, cuketa, kedlubna i cibule jsou z pardubických bedýnek od Péti :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat