Naprostá klasika :).2 hrnky teplého mléka, 1,5 hrnku hladké mouky, 1 vejce, lžíce cukru, špetička soli.
Do trochy mléka s cukrem dát probudit droždí.Promíchat a HRNEČKU VAŘ - vykynout na dvojnásobek :). Tak asi půl hoďky hoďku podle teploty... na řídké těsto. Smahnout lívanečky na oleji nebo na másle tak 3 minutky. Odsát tuk. A u nás s tvarohem a vlastní třešňovou marmeládou. Jak jsem se tak bála, že třešňová musí být nudná, tak Jardíček ji vypiloval do naprosto dokonalé pikantnosti :). Dobrou chuť :).
sobota 23. října 2021
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat