sobota 23. října 2021

Lívanečky kynuté

Naprostá klasika :).
2 hrnky teplého mléka, 1,5 hrnku hladké mouky, 1 vejce, lžíce cukru, špetička soli.
Do trochy mléka s cukrem dát probudit droždí.
Promíchat a HRNEČKU VAŘ - vykynout na dvojnásobek :). Tak asi půl hoďky hoďku podle teploty... na řídké těsto. Smahnout lívanečky na oleji nebo na másle tak 3 minutky. Odsát tuk. A u nás s tvarohem a vlastní třešňovou marmeládou. Jak jsem se tak bála, že třešňová musí být nudná, tak Jardíček ji vypiloval do naprosto dokonalé pikantnosti :). Dobrou chuť :).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...