Začalo to zcela nevinně na Putovní Duši K, kde jsem potkala úžasnou osůbku Stáňu. Stánička pomáhala organizátorům zajišťovat občerstvení pro lidi a pro účinkující. Její žitný chlebíček se dvěma druhy pomazánek a dalšími dvěma dobrotami na nich mne dostal, oslovila jsem ji a poprosila o recepty. Nasměrovala mne na jinou ženu, od které se to ona sama vše naučila. A tam jsem si taky vzala recepty: Míša Sedláčková a její bioweb.
Toto je část Stániččina občerstvení z Putovní Duše K. :). Vynikající :).
Fazolky adzuki doma mám, ale zatím jen na klíčení, nějak jsem ještě neměla potřebu je vařit, ale zjistila jsem, že to je rychlé a dobré, takže je určitě zařadím do jídelníčku častěji. Zejména s přihlédnutím k jejich prospěšným a léčivým účinkům :). Jsou dobře stravitelné, namáčet se nemusí příliš dlouho, jsou slaďounké :). Pomáhají ledvinám, srdíčku, cévám, játrům, zažívání...
Tak tedy nejdřív jsem namočila fazolky, po hodině jsem slila vodu a dala na hodinku vařit.
V troubě jsem upekla zeleninu, co zrovna bylo doma - červená řepa, paprika, cuketa, mrkev, cibule, pórek, česnek, promíchanou se solí, s kmínem, s chilli, s oliváčkem. Pod alobalem na 230, po půl hodince jsem promíchala a nechala při cca 190 dojít další půlhoďku, stále pod alobalem.
A zároveň jsem si opražila černý sezam a namočila slunečnici a vlašáky.
Když to vše bylo hotové, vše jsem smíchala, přidala lahůdkové droždí, oliváč,sojovku a sůl a tyčákem jsem rozmixovala do skorohladka :). Ještě jsem pak trochu dosolovala, protože fazolky jsou opravdu sladké :). Pro mne je to vynikající chuť, díky za tento recept.
Originál recept je tady u bioMíši, neměla jsem všechny ingredience, ale to vůbec nevadí. A určitě se k této pomazánce budu vracet, nikdy nebude stejná, protože poměr fazolek a zeleniny je libovolný (dělala jsem vše od oka) a složení zeleniny bude taky pokaždé jiné, dobrá bude určitě pokaždé :). Stánička na téhle pomazánce měla ještě pečená rajčata a červenou řepu s křenem, ale to až příště. K receptu jsem se dostala až dnes, postupně pravděpodobně vyzkouším hodně věcí z Míšina biowebu, velice mne to zaujalo :).
Senzační Putovní Duše K v Pardubicích :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Velikonoční celozrnná nádivka
Jediný pečivo, který doma po svátcích zbylo, byl celozrnnej semínkovej tousťák. Jal se tedy Jardíček nádivku z něho vytvořit. A dobře udělal...

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
Žádné komentáře:
Okomentovat