středa 6. října 2021

Pečené marinované tofu s kapiovocuketovou omáčkou

Zadání znělo trochu jinak, slyšela jsem o paprikové omáčce z červených kapií a dokonce to v pátek dělala holčina v Prostřenu. A z Pardubických bedýnek máme plno nádherných červených kapií :). Jenže Jardíček to pojal trochu jinak a výsledek byl naprosto skvostný :).


Tofu naložit do marinády ze zakysanky, kari, papriky a soli. Do trouby na 190-200 st. a 20 minut zapéct dohněda.
Omáčka: na oliváči kousek cibule, na kousky cuketa a kapie, osmahnout do lehkého zabarvení, aby to chytlo šmak. Zasypat sladkou paprikou, osolit, trochu podlít a nechat 10 minutek dusit. Pak nahrubo rozmixovat, aby zůstala struktura. Zalít smetanou, lehce provařit. Vynikající. Jardíčkovi opět palec nahoru.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...