Zadání znělo trochu jinak, slyšela jsem o paprikové omáčce z červených kapií a dokonce to v pátek dělala holčina v Prostřenu. A z Pardubických bedýnek máme plno nádherných červených kapií :). Jenže Jardíček to pojal trochu jinak a výsledek byl naprosto skvostný :).
Tofu naložit do marinády ze zakysanky, kari, papriky a soli. Do trouby na 190-200 st. a 20 minut zapéct dohněda. Omáčka: na oliváči kousek cibule, na kousky cuketa a kapie, osmahnout do lehkého zabarvení, aby to chytlo šmak. Zasypat sladkou paprikou, osolit, trochu podlít a nechat 10 minutek dusit. Pak nahrubo rozmixovat, aby zůstala struktura. Zalít smetanou, lehce provařit. Vynikající. Jardíčkovi opět palec nahoru.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat