Z Bedýnek máme trvale přebytky úžasné mrkve, nestíháme konzumovat. Tak Jardíček zapátral a vrátil se ke konzervaci našich prababiček, které neměly mrazáky. Protože my máme mrazák moc malej :). Zakonzervoval mrkev solí.
Měla by tak jít uchovat každá tvrdá zelenina, Jardíček ještě popátrá.
Nakrájenou nebo nastrouhanou mrkev smíchat se solí v poměru cca 3:1, promíchávat ideálně ručně. Natlačit do sklenic. Už to pouští šťávu při promíchávání. Mělo by to vydržet ve špajzu minimálně do příští sezóny.
Pokud by to mělo být na delší dobu, dávala se prý ještě navrch souvislá vrstva soli.
No a pak už se jen odebírá - a před použitím propláchne od soli. Slané to asi i tak zůstane, takže s tím nutno počítat při přípravě jídla :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat