Je srpen. Každý má přebytek cuket, takže i my jsme podarováváni :).
Jsou desítky, možná stovky receptů, tenhle Jardíčkův "klasickej" recept je moc dobrej :). Cibule na kousky na pár lžících oleje do zhnědnutí, vyndat. Pak cuketka na kousky (Jardíček rozkrojil podélně na čtvrtky a to poté na plátečky), osmahnout do lehkého zhnědnutí, vyndat. Pak lilek totéž. Pokud je mladý, rovnou smažit. Pokud je starší - nakrájený prosolit, nechat vypotit, propláchnout, že aby nebyl hořký. Taky do zhnědnutí.
Pak všechno vrátit do hrnce, lžíci cukru, lžičku soli, lžičku tymiánu, bobkový list, 2 - 3 lžíce rajského protlaku - ale nemusí být. Pak 6 rajčat na kousky. Přivést k varu, stáhnout na minimum, poklička, za občasného míchnutí pomalinku nechat probublávat asi půl hodiny. Ale ať z toho není kaše, nepřevařit :). A určitě se bude hodit dosolit. S opečenou vekou stačí :). A zrovna kvete pupalka, moc mi chutná, tak jsem ji na talíř přihodila :).
No a k tomu moc chutnal rajčátkový salátek a protože nám vykvetly pampelišky, tak jsem to trošku vylepšila :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat