Minule jsem rámen dala do rubriky polévek, tentokrát to dám do jídel jako takových. Protože to je takové podobojí :).
Tentokrát se lišil jen v několika surovinách, což je ale úplně jedno, protože se dá využít to, co je zrovna doma.Cibulka na drobno do hněda na olivovém oleji, česnek lehce zpěnit, zázvor rozvonět, vývar, 2 - 3 lžíce sojovky, trochu škrobu, 10 minutek provařit, osolit - bacha na slanost sojovky.
sobota 18. dubna 2020
Rámen opět a tentokrát s medvědím česnekem
Mezitím rýžové nudle uvařit dle návodu, uvařit vejce dle chuti natvrdo, polotvrdo. Dle chuti citronová šťáva. Nakonec nachystat syrovou zeleninu, cokoliv. U nás byla zrovna mrkev, medvědí česnek a pórek.
Nudle zalít vařícím vývarem, na to zelenina, vejce, pokápnout troškou oleje. Minule tam byly ještě oříšky a navrch křupavá cibulka.
A stejně jako minule - srkáš, mlaskáš, krkáš, jinak se na tebe příště kuchař vykašle :).
Co mne ale hodně pobavilo, tentokrát mi to tady Jardíček připravil jako puzzle :). A - jsem dobrá, složila jsem to úspěšně :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Neznala jsem. Zas trochu něco jiného.
OdpovědětVymazat[1]: Ono Jardíčka lákaj takový rozličnosti :).
OdpovědětVymazat