sobota 11. dubna 2020
Polévka zeleninová s kroupami
Bezreceptová, zdravá, zbytková, vegan, samé plusy :). Jen je potřeba předem uvařit kroupy - velikost 10, namočit min. na 5 hodin, pomalu mírně vařit hodinu. A ponechat v nich ten šlem, který kudy chodí, tudy léčí :). Receptu netřeba. Prostě zbytky zeleniny a do toho vmíchat uvařené kroupy :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Strefuješ se mi do chuti. Tohle mi připomnělo jeden recept od kamarádky - vločky upražit na másle zalít vodou, přidat zeleninu... ty vločky trochu chroupou... I ta tvoje polívka by mi chutnala .-)
OdpovědětVymazat[1]: Jo. Takhle to mám taky radši když křupou vločky, než když jsou nabobtnalé s tím jejich typickým šlemem, to u těch krup jsem si na ten hlaďounkej šlem tak zvykla, že mi to už připadně úplně normální :).
OdpovědětVymazat