sobota 11. dubna 2020
Polévka zeleninová s kroupami
Bezreceptová, zdravá, zbytková, vegan, samé plusy :). Jen je potřeba předem uvařit kroupy - velikost 10, namočit min. na 5 hodin, pomalu mírně vařit hodinu. A ponechat v nich ten šlem, který kudy chodí, tudy léčí :). Receptu netřeba. Prostě zbytky zeleniny a do toho vmíchat uvařené kroupy :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...
Strefuješ se mi do chuti. Tohle mi připomnělo jeden recept od kamarádky - vločky upražit na másle zalít vodou, přidat zeleninu... ty vločky trochu chroupou... I ta tvoje polívka by mi chutnala .-)
OdpovědětVymazat[1]: Jo. Takhle to mám taky radši když křupou vločky, než když jsou nabobtnalé s tím jejich typickým šlemem, to u těch krup jsem si na ten hlaďounkej šlem tak zvykla, že mi to už připadně úplně normální :).
OdpovědětVymazat