pondělí 20. dubna 2020
Bulgur s medvědím česnekem a ředkvičkovými natěmi
Bulgur se uvaří (1:2 dílů vody), 10 minutek, ideálně - až se voda vsákne. Cibule na kousky na oliváči, přihodit stroužek česneku na kousíčky, když to změkne, přidat trochu kari pasty, kurkumu, kmín, lžičku rajského protlaku, nechat rozvonět. Pak lžičku čerstvého pesta z medvědího česneku a hrst nasekaných ředkvičkových listů, spařit, trošku podlít, osolit, smíchat s bulgurem, na talíři pokápnout troškou oliváče a přidat dobrý sýr :).Je to opravdu moc dobrý :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Bulgur je velmi chutný - až na to, že je to pšenice - a pro mě tedy zapovězený... :-/
OdpovědětVymazat[1]: Lepek?
OdpovědětVymazat[2]: Jo.
OdpovědětVymazat[3]: jak je všechno zlý pro něco dobrý, tak si myslím, že vlastně v důsledku jen dobře... :)
OdpovědětVymazat[4]: No, ano i ne... Zkus to pár let - a pak si povíme, jak se ti to líbilo.
OdpovědětVymazat[5]: Ano. Ano i ne . Já ti to opravdu nepřeju...
OdpovědětVymazat