úterý 24. března 2020
Zapečená zelenina s medvědím česnekem
Jednoduché a mnou o to víc milované :). Brambory, mrkev na kousky vařit, po 10 min. přidat kapustičky (ó mé milované), po 5 min. smíchat s bešamelem (lžíce másla, mouky, 2-3 deci mléka, provařit + hrst sýra) a 10 minut ještě zapéct. Navařil Jardíček celý pekáček, tak jsem si další den kousek ohřála - a protože občas na mne přijdou choutky, tak taková malá prasečinka - orestovala jsem sojový párek a kousek tempehu a přihodila. Nu a zejména v tomto období, kdy je potřeba posilovat imunitu - 2 lžíce kvašené zeleninky denně pomáhají - takže pickles jako příloha :). A ještě další vytunění na další den, kdy jsem dostala pytlík medvědího česneku, tak jsem si kus ohřála a hotový smíchala s medvídkem :). V čerstvém stavu ho dávám do všeho :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat