středa 18. března 2020
Vymazlená kadidelnička
Na kurzu vykuřování u Kateřiny jsem se zamilovala do rozkošné kadidelničky. Kateřina zmínila jisté nepraktičnosti, výška se musí odhadnout - v případě, že je potřeba sítko zvednout nebo snížit, jde to obtížně, protože celá kadidelnička už je rozžhavená... ale to mne neodradilo, prostě láska je láska. Objevila jsem ji na e-shopu vykuřovadla.cézet, už ji tam nemají, ale třeba zase někdy budou - a mají podobné :). A opravdu, nepraktické to je, ale už jsem vychytala výšku a nemám s tím problém :).
Na sítko nechci dávat kadidla a jiné pryskyřice, protože se rozpustí a sítku by to zaneslo. A je tu jednoduchý trik od Kateřiny - kousek alobalu. Používat se dá opakovaně :).
Jako pravda, estetický zážitek s tím alobalem nic moc, ale když se toho tam dá víc, tak to až tak nevadí :).
No a jasně že miluju obklopit ji krystalama :).
Je tam opět šalvěj, pelyňky, kousky santalového dřeva...
Santalové dřevo - Vykuřovadla Rymer:
Již od starověku je dřevo křídloku santalového považováno v Indii za bratra bílého santalu, znamená to, že mu byly přisuzovány stejné vlastnosti a účinky. Je zmiňováno také v Bibli. Tvoří základ orientálních vykuřovacích směsí, ve kterých se mísí např. s benzoe, bílým santalem, skořicí apod. Má afrodiziakální účinky a silný vztah k ohni. Proto prohřívá, dodává energii, oživuje a posiluje. Crowley popisuje jeho spřízněnost s Venuší. Vůně je teplá, dřevitá, připomíná bílý santal, vytváří příjemnou a spokojenou atmosféru.
.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat