čtvrtek 19. března 2020

Francouzská cibulačka

Vynikající... a trošku jinak, než jsem kdy jedla, protože v závěru rozpečená pod grilem :). Pro mne více než super, protože ještě k tomu trošku do sladka :). A super super, že protože s Portským :).

Cibule na lžíci másla s troškou cukru pomalinku pomalinku pomalinku pomalinku (opravdu mi diktoval toto 4x) dusit a dusit, až to zhnědne (20 - 30 minut minimálně, nedá se uspěchat). Do toho trocha Portského - nebo červeného vína, nechá se odvařit. Zasmahnout lžíci hladké mouky, zalít vodou či vývarem, osolit, tymián, 10 - 15 minutek pomalu provařit, dát do misky. Osmahnout bagetku, položit ji do polévky, zasypat sýrem - a pozor, nejen bagetku, ale i povrch polévky... a pod grilem rozpéct :). Mńam :).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...