středa 20. listopadu 2019
Polévka z pečené dýně HOKAIDO
Pekla jsem si dýni hokaido a k ní jsem si chtěla uvařit pár brambor. Usínala doma petržel a mrkve, tak jsem je k bramborám přihodila ještě s kouskem celeru, že bude poté polívečka. No a dýně jsem upekla nějak moc (v pekáčku jen olej, hokaidinka pokrájená na kusy neloupaná, cibule na měsíčky, česnek a kousek mrkve, sůl, kmín, zázvor a kurkuma, poměrně hodně kurkumy :) ), takže zbytek z pekáče po odebrání večeře jsem šupla do rendlíku se zbytkem brambor, s petrželí a spol... pokrájela to vše na kousky, ještě překulila, aby se chutě prolnuly, tyčákem nahrubo rozmixla a na druhý den byla boží hustá polívečka :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Příště zkusím taky z pečené. Už z více stran jsem slyšela, že je moc dobrá:)
OdpovědětVymazat[1]: Jo! Taková blbost, žejo, a fakt to tomu dodá jinej šmak :). Určitě zkus :).
OdpovědětVymazat