Geniální, úžasná, jednoduchá :).
Topinambury jsme dostali od Péti ze Zeleninových bedýnek Pardubice. Mám je moc ráda v syrovém stavu, už tu byl i recept na pomazánku zasyrova, s mrkví. Ale Jardíček tentokrát vytvořil pomazánku z malinko tepelně opracovaných :) - a byla božííí :). Stroužek česneku na drobno zpěnit na másle, kus pórku na tenko chvilku pěnit, hrst nastrouhaných topinamburů chvilku podusit do změknutí, osolit... trochu vychladnout, několik lžic pomazánkového másla, 1 lžíce majonézy, chvilku odležet - na topinku :). Salátek k tomu - rajče (kde se vzalo tu se vzalo takové to navrchu fialové, pórek, paprika, sůl, balzamiko, oliváč - plus "kotášet" - zcela bezkokurenční, který tvoří naše kamarádka Janička V. - naprosto boží :). Vážně moc dobrý :). A jako bonus se zhmotnilo několik srdíček :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Ta musela být boží:) Já se chystala na topinambury k cyklostezce, ale než jsem se nadála, byly pryč, posekané:(
OdpovědětVymazat[1]: No počkej, posekané... dyk jsou pod zemí, tak to ještě můžeš najít, ty posekané "klacky" musí být vidět, tak za některý zatáhni :). V syrovém stavu je zbožňuju, vařené mi nic moc nechutnají :).
OdpovědětVymazat