Tempeh je bezesporu nejpřínosnější výrobek ze sojových bobů, neboť je vyráběn fermentací bobů, což zvyšuje jeho stravitelnost. Obsahuje velice kvalitní bílkoviny, minerály, vlákninu a vitamíny. Nu a halloumi je sýr, který lze grilovat, smažit, péct, aniž by se roztékal, takže ho není nutné obalovat. Halloumi i tvaroh mám "domácí" od kamarádky Janičky, již o tom zde byla řeč. Chuťově je tento tvaroh opravdu bezkonkurenční.
Doma byla kapusta, pár žampionků, tedy jsem si zeleninku s houbičkou a s nějakýma bylinkami osmahla jako přílohu na troše másla...
Tempeh a halloumi stačí osmahnout na sucho, na troše másla, na oleji... jak libo...
Jen jsem použila kurkumu a drcený kmín :).
No a do trošku naředěného tvarohu česnek a sůl. Mňamka :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat