pátek 31. května 2019

Tempeh a halloumi se zeleninkou a domácím tvarohem

Tempeh je bezesporu nejpřínosnější výrobek ze sojových bobů, neboť je vyráběn fermentací bobů, což zvyšuje jeho stravitelnost. Obsahuje velice kvalitní bílkoviny, minerály, vlákninu a vitamíny. Nu a halloumi je sýr, který lze grilovat, smažit, péct, aniž by se roztékal, takže ho není nutné obalovat. Halloumi i tvaroh mám "domácí" od kamarádky Janičky, již o tom zde byla řeč. Chuťově je tento tvaroh opravdu bezkonkurenční.
Doma byla kapusta, pár žampionků, tedy jsem si zeleninku s houbičkou a s nějakýma bylinkami osmahla jako přílohu na troše másla...
Tempeh a halloumi stačí osmahnout na sucho, na troše másla, na oleji... jak libo...
Jen jsem použila kurkumu a drcený kmín :).
No a do trošku naředěného tvarohu česnek a sůl. Mňamka :).

Žádné komentáře:

Okomentovat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ