pondělí 13. května 2019
Polévka čočková s rajčaty a medvědím česnekem
Vynikající!!! Taková indická s českými jarními prvky :), zahřívající :). A veganská :). Nakrájená rajčata na pár lžicích olivového oleje zredukovat, přidat kmín, kurkumu, zázvor, špetku skořice, nakrájený medvědí česnek, zalít zeleninovým vývarem, přidat několik hrstí červené čočky. Její výhoda je bezesporá, nemusí se namáčet a je rychle hotová. A díky bezšlupkovosti je i lépe trávená :). Takže 10 minutek pomalinku provářet, dosolit. A zrovna bylo doma rozklíčeno, toto konkrétně je vojtěška alfa alfa... A trochu živého medvídka samosébně do hotového taky, dávám list celý včetně řapíku :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Tak opět vykvetl rýmovník
Kdysi mi vykvetl - TADY . Tentokrát nám vykvetl v práci. Na to, kolik ho máme (má ho v práci už snad každej, neuvěřitelně se množí, takže ho...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat