úterý 14. května 2019

Halloumi

Naše úžasně kreativní kamarádka Janička se našla v bylinkách a v domácích sýrech. Odebírá farmářské mléko z kvalitního zdroje a začala vyrábět sýry, kefíry, tvarohy... je naprosto neuvěřitelná, pustila se i do zrajících sýrů a moc ji to baví. Dostala jsem od ní korbačiky (úžasné), kefír (nepiju kefír, ale tenhle jsem ochutnala a neodtrhla od rtů, úúúžasnej), tvaroh (nejedla jsem nikdy lepší - Janička prý má superdobrý kultury, které si hýčká), no a halloumi. Takovej ten sýr, co se dá grilovat a nerozpadne se a nerozteče.


Jardíček dělal sobě a babičce špekáčky s cibulí na kamnech, protože venku to na opejkání teplotně nebylo, a pro mne vedle udělal ono halloumi. Úplně jednoduše. Opekl na troše másla, neb žádný gril nebyl po ruce zrovna, cibulku osmahl na másle, přidal trošku cukru a trošku kečupu, aby to chytlo šmak, zalil trochou vody, vydusil. Toť vše. Já tuhle sladkou cibulku zbožňuju.


A na rohlíky k tomu namazal ten úžasnej tvaroh, smíchanej s cibulkou a medvědím česnekem.
Naprostá delikatesa :).


A protože u Krakonošova a všechno zelené už bují, tak se dá už i čajíčkovat :).



.

2 komentáře:

  1. To se máááš, takovou dodavatelku mléčných delikates:) Vypadá to jako vždy moc chutně:) Ten sýr jsem neznala, zkusím ho někde poshánět;)

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Milovaná, Tesco nebo kdekoliv jinde. Zkus :). Tradiční kyperský sýr. Vrže tak trošku :). Bývá z ovčího a kozího, ale jak vidno zříti i z kravského.

    OdpovědětVymazat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...