sobota 9. března 2019

Klíčení - slunečnice

Minule jsem se zmínila, že jsem se přidala ke kurzu Melanie a Štěpána Síla pro život - KLÍČENÍ. A už je to tady. Nové poznatky, nové praktické zkušenosti. Slunečnice. Vůbec jsem netušila, že je možné klíčit loupanou slunečnici.
Je skvělá, je dobrounká. A klíčí bez jakýchkoliv problémů :). Stejně jako mungo se z ní při namáčení a klíčení spontánně sloupávají ty teňounké blanky... které se samozřejmě můžou jíst, ale pokud to někomu není příjemné, tak to prostě vyleje při proplachování :). Další den zase malý posun :). Tady už je vidět, že to jde dál, že klíčky rostou...
Je to se slunečnicí poprvé, takže zkoumám... něco jsem snědla, něco nechám na mikrogreens. Tedy dozelena :). A toto již snědeno. Brambory s česnekovou zakysankou a s cibulkou - a s klíčky... mungo a slunečnice...
A taky do vegeboršče jsem klíčky šupla, výborný :). Mungo a sunečnice :).
Takže tak :).

3 komentáře:

  1. Takže stačí jen položit na talířek a zalít trochou vody? Nebo jakpak na to?:) A Štepána s Melanie mám taky moc ráda. Dneska jsem se zrovna přidala k jejich jarní bylinkové výzvě;)

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Nééé, Ivulinko, klíčit jako ostatní věci... namočit do vody, pak slít, párkrát za den ve sklenici propláchnout, aby nevyschlo, ale neleželo ve vodě... na talířku to mám jen jako skutečnost, že to ty klíčky opravdu tvoří :). Taky jsem v té jarní výzvě, moc se na to těším :).

    OdpovědětVymazat

Hash brown ne jako placka

Hash brown už tu jednou od Jardíčka byl, s mozzarellou . Tenhle recept je ale prý něco jako prarecept, jak to vlastně vzniklo. Na drobno nas...