Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě než vyschnou? Já je v té fázi zbožňuju :). Tu "chuť" si můžeme připomenout i v době, když už jsou suché... prostým namočením do vody. Týká se i mandlí a různých semínek :). A krom chuti se v nich při namočení začnou aktivovat síly žití, nového růstu, díky kterým by z nich vyrostl strom :). Takže namáčíme, protože získáme ENZYMY, vitamíny, minerály, vstřebatelné a využitelné tuky a bílkoviny...
Shrnutí - čisté ořechy namočíme do čisté vody na 8-36 hodin, vodu vyměňujeme po 6-8 hodinách, aby nám to nezačalo fermentovat :), což v teplém bytě začíná rádo a někdy i dřív :))).
Osobně je konzumuju postupně tak, jak jsou, průběžně si lovím ze skleničky :), vitariáni radí použití do dressingů/omáček, polévek, mléka, salátů, placek...
Dobrou chuť :).
Za chvíli ořechy pustí barvu.
Hlavně nezapomínejte denně proplachovat a vyměňovat vodu :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
A co takové oříšky s čokoládou.
OdpovědětVymazatJá mám vždy období, kdy mi ořechy nechybí. Z toho je období, kdy se jich nemohu nabažit.
[1]: A v medu!!
OdpovědětVymazat