pondělí 23. dubna 2018

Kroupy s medvědím česnekem

Medvědí česnek v Pardubicích už začíná kvést, u Krakonošova teprve nasazuje poupata, prostě medvědí sezóna stále trvá...
Ideální je k aktuální spotřebě, čerstvý, kdy nám dodá přesně to, co může a co tak po zimě potřebujeme. Momentálně ho přidávám úplně do všeho :) a tak tomu neunikly ani kroupy, které jsem si navařila do zásoby :).


Na pánvičku cibulku na kolečka, česnek na plátky, sojovej páreček na kolečka pěnit a osmahnout... na to z ledničky kroupy (repete - velikost 10, namočit na nejméně 5 hodin, vařit nejméně hodinu, jíst denně 2 lžíce i s tím šlemem, který se vařením vytvoří), sůl, kmín, prohřát - přidat velikou hrst medvědího česneku, omajdu sladké čili :), zamilovala jsem se do ní... no a dobrou chuť přeju :).


Medvídek pardubický...


a poněkud posunutý medvídek podkrkonošský, pod jablůňku vysazený :)... pane jo, ono už je to 8 roků :).




.

Žádné komentáře:

Okomentovat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ