Když už je ten květák doma a když už se natě využily na polévku, je tady pokračování.
Omáčka: piksla rajčat krájených nebo pasírovaných, 4 stroužky česneku do nich prolisovat, lžička tymiánu, lžička papriky, lžička soli.
Květák - uříznout dřevnatou část, dole naříznout do kříže, posadit do hrnce, opatlat syrovou omáčkou, přikrýt alobalem nebo nějak jinak utěsnit, hihi asi pokličkou nějakou :), na 180° asi 50 minut - v naší troubě nezměkl, byl stále chrumkavý, teda křupavý, což ale nevadilo, takže podle trouby a podle chuti. Odkrýt a ještě pár minutek zapéct, nakrájet, podávat. Byl vynikající. Šel by i k bramborové kaši nebo šťouchaným bramborám.
Opatlaný omáčkou před...
...a po pečení :).
.
Žádné komentáře:
Okomentovat