sobota 17. února 2018

Gratinovaný celer


Celer na asi půl cm plátky, zalít půl litrem smetany, čtvrtlitrem vývaru - aby byly potopené. Cca 30 minut vařit, aby změknul. Pak ho vyndat do pekáčku (netřeba vymazávat) - tekutinu vařit ještě dál do zhoustnutí. Do zhoustlé tekutiny přidat lžíci hrubozrnné hořčice, dosolit, nalít do pekáčku na celerové plátky, aby se to celé potopilo, zasypat tučným sýrem (asi 10 deka) a zapéct, cca 180°minimálně půl hoďky.
S bramborama, s kaší, s pečivem...






.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...