Díky bedýnkám jsme byli průběžně a trvale zásobováni čerstvou červenou řepou, takže Jardíček byl tak trošku "nucen" se té řepě věnovat.
Tohle bylo boží. I brokolice byla z bedýnek, i brambory, i cibule... škoda, že už nejsou, chybí mi :). Tak zas na jaře :).
Tohle bylo boží. I brokolice byla z bedýnek, i brambory, i cibule... škoda, že už nejsou, chybí mi :). Tak zas na jaře :).
Uvařit brambory do měkka 15-20 minutek s kmínem, klasika. Dát vařit brokolici na kousky tak 10 minutek, brambory nahrubo rozšťouchnout, osolit, kousek másla, pár lžic smetany, do toho lehce vmíchat kousky brokolice.
Mezitím řepa: cibule na drobno, 1 nastrouhaná řepa, na másle pomalu dusit zhruba na poloviční objem - ideální, když se ta řepa začne skoro připékat. A koření - např. bazalka se do toho hodí, prostě dle libosti a stavu truhlíku nebo zásob.
Máme vydušeno, připečeno - osolit, 2 lžíce šlehačky, 2-3 minutky na spojení a hotovo :). A příště určitě z dvojitého množství :). Moc dobrý :).
.
Zrovna hledám nějakou inspiraci na nový jarní recept z řepy. Tento vypadá velmi chutně a časově nenáročně.
OdpovědětVymazat