Další z celerových záležitostí, o které sám autor Jardíček opět prohlásil, že kdyby jim takhle bývali byli vařili ve školce, nezískal by k celeru odpor :).
A opravdu je to zcela delikatesní polívečka :). A jednoduchá :).
Menší celer (u nás půlka normálního) na kousky, promíchat se 2 lžícemi olivového oleje a lžičkou sladké papriky pre krásnou barvu, 20 minutek na 170 st. C zapéct.
Mezitím 2 cibulky zesklovatět na 2 lžících oleje, do toho 2 brambory na kousky, menší pórek na kousky, tymián (živý nebo sušený), zalít vodou, vařit 15 minut do změknutí.
Poté do toho přidat upečený celer, ještě chvíli povařit, rozmixovat, osolit, přidat trochu smetany (asi 2 deci), lehce prohřát a hotovo. Jo a do hotového opečené krutonky :-).
Vážne vynikající :).
.
Žádné komentáře:
Okomentovat