sobota 11. listopadu 2017

Jíme "odpadky" - květákové listy na smetaně se šťouchanými bramborami

Po polévce z "odpadků" přišla na řadu druhá část - hlavní chod. Nevím, jak ho nazvat, na Slovensku by to mohl být jejich typický "prívarok", něco na ten způsob :).
Suroviny podobné jako na polévku, jen se listy květáku na druhý chod nakrájely na trošku větší kousky, než do polévky :).


Cibule na drobno zesklovatět, 1 - 2 stroužky prolisovaného česneku, nechat rozvonět - nepřepálit, je pak hořký, listy květáku na větší kusy, lehce podlít, 10 - 15 minutek podusit, aby změkly. Trošku smetany, 2 lžíce jíšky (klasika - máslo, mouka, mléko), osolit, 10 minutek pomalinku provařit.
K tomu šťouchané brambory s cibulkou, éňo ňůňo :))).


Související květákovonaťové články:

Polévka z květákových vyhozených listů 11.11.2017

Polévka z mladého květáku včetně listů 29.7.2017

Polévka květáková s listy s ovesnými vločkami 29.10.2017

Květák s natí na cibulce a česneku s bramborami 24.10.2019


.

Žádné komentáře:

Okomentovat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ