Po polévce z "odpadků" přišla na řadu druhá část - hlavní chod. Nevím, jak ho nazvat, na Slovensku by to mohl být jejich typický "prívarok", něco na ten způsob :).
Suroviny podobné jako na polévku, jen se listy květáku na druhý chod nakrájely na trošku větší kousky, než do polévky :).
Cibule na drobno zesklovatět, 1 - 2 stroužky prolisovaného česneku, nechat rozvonět - nepřepálit, je pak hořký, listy květáku na větší kusy, lehce podlít, 10 - 15 minutek podusit, aby změkly. Trošku smetany, 2 lžíce jíšky (klasika - máslo, mouka, mléko), osolit, 10 minutek pomalinku provařit.
K tomu šťouchané brambory s cibulkou, éňo ňůňo :))).
Související květákovonaťové články:
Polévka z květákových vyhozených listů 11.11.2017
Polévka z mladého květáku včetně listů 29.7.2017
Polévka květáková s listy s ovesnými vločkami 29.10.2017
Květák s natí na cibulce a česneku s bramborami 24.10.2019
.
Žádné komentáře:
Okomentovat