Mlsík pro nedělní odpoledne :).
Hrušku na malé měsíčky do trošky vody, lžička cukru, lžička citr. šťávy, aby to nebylo nudné. Vody tak, aby to bylo potopené...
10 minutek povařit, NEROZVAŘIT, takže záleží na stupni zralosti... měkkosti.. hrušky :).
Vyndat, šťávu z toho svařit na hustý sirup, zhruba tak na třetinu.
Mezitím si vedle připravit karamel. Cukr pomalinku rozpouštět, až se zabarví, taky asi tak 10 minutek. Potom do něho přidat zredukovanou šťávu z hrušek - POZOR! Začne to vyvádět - bublat, prskat, nadávat :). POHOV!
Jen lehce provařit do spojení a pryč z ohně.
Na talířek hrušky, poliješ je a dle chuti ozdobíš. Šlehačka, máta... že si neřekl? Na dvorečku ještě mátičku mám, nojo, to je celej Jardíček. Kdyby řekl předem, nepřekvapil by. Takhle se vždycky vynoří s něčím, my nevíme, co to bude... takže nemám šanci ani na ten dvoreček doběhnout :)))).
Tak tedy všem příjemnou a sladkou neděli :).
.
Jájo, ty mi děláš chutě. Hrušky nemaje, můžu se jen smutně dívat na obrázek. Ta máta tam moc chybí.
OdpovědětVymazatPro oko to vypadá opravdu dobře a pro jazyk lahodně a když to je ješte zdravé, tak by to měl každý jíst denně.
OdpovědětVymazat