neděle 26. listopadu 2017

Brambory zapečené s rajčaty, příloha smažený květák na Tahini

Skvělý, jak jinak :).


Surovin opět jen několik :).


Do předehřáté trouby brambory na tenké plátky, trochu poolejovat, osolit, rozložit - Jardíček vytvořil trojlístky, nechat do zlatova upéct.
Mezitím cibule na kostičky, 2 brambory na malé kostičky na lžíci olivového oleje osmahnout do zlatova, ke konci přidat 2 stroužky česneku na kousky rozvonět, pak přidat pár rajčátek na drobno, osolit, bazalku přidat, podlít vývarem, nechat vydusit, až se to zredukuje, pak navrstvit na bramborové ostrůvky (nebylo třeba je obracet, opekly se na tom papíru z obou stran samy). Jardíček je posypal sýrem, čímž se z původní VEGAN záležitosti stala VEGE, ale ten sýr tam opravdu nutný není.


Mezitím příloha: kousek květáku na drobné růžičky, kousek mrkve na drobno, cibule na drobno, 2 stroužky česneku na drobno. Dvě lžíce olivového oleje a na tom smažit cca 10 - 15 minutek za občasného prohození, aby se květák pěkně obarvil (zůstane trochu křupavý, ale není syrový). Osolit, vmíchat lžíci Tahini.

A servírovat.
K tomu pár rajčátek s troškou cibule, takový salátek na osvěžení dle chuti...






.

2 komentáře:

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ