Jardíček mi vždycky diktuje recepty :) a tentokrát začal: Koupíš dobrý hovězí a klobásu a někomu je daruješ, protože to by správně v boršči být mělo. Já zas vím od naší kolegyňky původem z Ruska, že co rodina, to jiný recept na boršč :).
Takže tedy takto, jinak...
Na 2 lžících oleje pomalinku smažit a přidávat: kousek zelí, cibule na kousky, mrkev, smažíš smažíš smažíš, jednu červenou řepu na kousky, bramboru na kousky, půl lžičky kmínu, chvilku honíš , aby se to rozvonělo a zabarvilo. Zalít vývarem a 20-30 minut pomalinku vařit, osolíš, přidáš ocet podle chuti. Přidáš něco zeleného a na talíři přidáš zakysanku nebo my třeba "naši lučinu".
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat