Jardíček mi vždycky diktuje recepty :) a tentokrát začal: Koupíš dobrý hovězí a klobásu a někomu je daruješ, protože to by správně v boršči být mělo. Já zas vím od naší kolegyňky původem z Ruska, že co rodina, to jiný recept na boršč :).
Takže tedy takto, jinak...
Na 2 lžících oleje pomalinku smažit a přidávat: kousek zelí, cibule na kousky, mrkev, smažíš smažíš smažíš, jednu červenou řepu na kousky, bramboru na kousky, půl lžičky kmínu, chvilku honíš , aby se to rozvonělo a zabarvilo. Zalít vývarem a 20-30 minut pomalinku vařit, osolíš, přidáš ocet podle chuti. Přidáš něco zeleného a na talíři přidáš zakysanku nebo my třeba "naši lučinu".
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...

Žádné komentáře:
Okomentovat