Fantastická byla, přesně lahodila mým chutím :). Jemná, hustá, heboučká :).
Dvě brambory na kostičky na lžíci másla, postupně přidat pórek na kousky (na čtvrtinky podél a poté na příčno, ne kolečka), hrstička dýně Hokaido na kostičky, pěnit pěnit pěnit.
Přidat 4-5 stroužků česneku na plátečky, kmín, dosmažit, přidat 2 lžíce hladké mouky a lehce zasmahnout. Zalít vývarem (zrovna byl po uvařených bramborách), 20 minutek povařit, dosolit, přidat smetanu dle chuti. Lehce provařit s pár strouhnutími tučného sýra (měli jsme Eidam 45%). A lze i do hotového talíře strouhnout.
Vážně lahodná. Máslo, smetana, hokaido... záruka lahodnosti. Není to zrovna top zdravé výživy, ale neděle je neděle :).
.
Dobrý tip na obměnu dýňovky.
OdpovědětVymazat