sobota 12. srpna 2017
Polévka z červené řepy a cibule
Úplně jednoduchá a skvělá :). Jen řepa a cibule :). Řepa jak jinak než z bedýnek :). Ostatně to cibule taky :). Řepu nakrájet na hranolky a ty nastrouhat, na hranolky proto, aby byly krátké stroužky :). Pomalu smažit, pro bohatší na lžíci másla, pro chudší na lžíci oleje. Mezitím dvě cibule na proužky, přidat a pomalu smažit s řepou tak dlouho, až to chytne barvu (čímž úplně zmizí ta zemitá chuť řepy, pro kterou ji mnoho lidí nemá rádo a nejí). Smažení trvalo asi 20 minut. Pak zalít vývarem, osolit, 10-15 minut pomalu provařit. Před koncem na drobno zelená cibulová nať. Do hotové pak Jardíček přidal osolený tvaroh, mohl by být ochucený bylinkami, česnekem... Moc dobrá byla :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...

Žádné komentáře:
Okomentovat