neděle 4. června 2017

Polévka jarní zelná

Vynikající, úplně a zcela. V úterních bedýnkách bylo krom jiného i mladé jarní zelíčko... tak tedy sem s ním :).


Cibuli na větší měsíčky, že aby to byla zase trochu změna, chvíli pěnit, aby byla polévka do hněda, cca 2-3 cibule, pak 2 stroužky česneku na kusy, půl hlávky jarního zelí na nudličky, chvíli to dusit - smažit - restovat, až lístky kapku zavadnou, pak přidat vývar nebo vodu, do toho zbytky z ledničky co dům dal - trochu mrkvičky na kousky, kousek květáku, dále půl lžičky kurkumy, špetku drceného kmínu. Vařit tak 10 minutek.
Vedle si udělat trochu klasické hnědé jíšky - máslo, mouka, zalít trochou vývaru, provařit (míchat), šupnout do polévky, provařit 10 minutek, osolit.

A v truhlíku máte určitě šnitlík a petrželku :).

1 komentář:

  1. Jak jsem viděla slovo jarní, napadlo mě "polévka želví" (pozůstatek jedné praštěné pohádky).

    OdpovědětVymazat

Velikonoční celozrnná nádivka

Jediný pečivo, který doma po svátcích zbylo, byl celozrnnej semínkovej tousťák. Jal se tedy Jardíček nádivku z něho vytvořit. A dobře udělal...