neděle 4. června 2017

Polévka jarní zelná

Vynikající, úplně a zcela. V úterních bedýnkách bylo krom jiného i mladé jarní zelíčko... tak tedy sem s ním :).


Cibuli na větší měsíčky, že aby to byla zase trochu změna, chvíli pěnit, aby byla polévka do hněda, cca 2-3 cibule, pak 2 stroužky česneku na kusy, půl hlávky jarního zelí na nudličky, chvíli to dusit - smažit - restovat, až lístky kapku zavadnou, pak přidat vývar nebo vodu, do toho zbytky z ledničky co dům dal - trochu mrkvičky na kousky, kousek květáku, dále půl lžičky kurkumy, špetku drceného kmínu. Vařit tak 10 minutek.
Vedle si udělat trochu klasické hnědé jíšky - máslo, mouka, zalít trochou vývaru, provařit (míchat), šupnout do polévky, provařit 10 minutek, osolit.

A v truhlíku máte určitě šnitlík a petrželku :).

1 komentář:

  1. Jak jsem viděla slovo jarní, napadlo mě "polévka želví" (pozůstatek jedné praštěné pohádky).

    OdpovědětVymazat

Růžový Úplněk 13. 4. 2025 v 02:21 ve Vahách

Ve Vahách si chraňme: Ledviny, močovod, močový měchýř, žíly, kůži jako orgán doteku, slinivku, insulin, glukagon. A jako každý Úplněk - nedo...