"Nejdřív je dobrý na něco dostat chuť," pravil Jardíček.
"K tomu se hodí donést domů úterní zeleninovou bedýnku," dodala jsem já.
A vznikly z toho noční pečené brambory. Nebo spíš zapečené brambory. Se sýrem, česnekem, zelenýma natěma. Mrkvové natě!!! Věc, kterou lidi netuším proč vyhazují :).
Bedýnka byla tentokrát již barevná - minule jen zelená, dnes červená úžasnými třešněmi.
No a brambory a mrkvičková nádherná nať Jardíčka inspirovaly :).
Brambory i se šlupkou (jen vyčištěné vodou) na asi centimetrové plátky uvařit do měkka (cca 10 minutek).
Mezitím předehřát troubu na 220°C.
A připravit si dle vlastních chutí a možností směs, u nás to bylo takto:
2 lžíce másla, 2 lžíce zakysanky, 2-3 lžíce strouhaného sýra dle vlastních chutí - lépe tučnější, 2-3 prolisované stroužky česneku, dosolit dle chuti a slanosti sýra.
Nandat na plátky povařených brambor a dát na plech - NA PEČÍCÍ PAPÍR, protože to máslo z toho hodně teče a patlá :). Tak asi 10 - 15 minut zapékat.
Vynikající!!! Ale bacha! Naprosto ďábelsky to voní po celém baráku, ať se vám nezačnou houfovat sousedi lační u dveří :).
Žádné komentáře:
Okomentovat